GençBizzTech Projesi ile Bilim ve Teknoloji Odaklı Girişimciler Yetişiyor

TÜRKİYE İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı (GBEV) tarafından yürütülen GençBizzTech Projesi, Türkiye’nin bilim ve teknoloji odaklı genç girişimci adaylarını yetiştirmeye devam ediyor. Programa dahil olan 2 bini aşkın öğrenci teknoloji ve yapay zeka odaklı eğitimleri tamamladı. Mayıs ayında gerçekleşecek finalde birinci olan ekip, Avrupa’nın girişimcilik festivali ‘GEN-E’ye katılım hakkı elde edecek.

İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından devlet fen liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak hayata geçirilen GençBizzTech Projesi, bilim ve teknoloji odaklı genç girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Bu yıl yapay zekayı odağına alan proje, gençlerin yapay zeka, sürdürülebilirlik ve bilişim tabanlı girişimcilik becerilerini geliştirerek, onları inovasyon dolu bir geleceğe hazırlamayı amaçlıyor.

2 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ, YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ EĞİTİMLERİYLE DONATILDI

Türkiye’nin farklı bölgelerinden fen liseli öğrencilerin katıldığı programa, 2024 – 2025 eğitim döneminde 457 girişim takımı başvurdu. 2 bini aşkın fen liseli genç, dört haftalık eğitim sürecini tamamladı. Çevrimiçi eğitimler ile Python programlama dilinden ileri düzey teknolojilere kadar çeşitli konularda yapay zeka uygulamaları geliştirmeyi öğretip, gençlerin bilimsel düşünme ve yaratıcılık becerilerini geliştirmeleri amaçlandı. Eğitim sonunda katılımcılar, projenin bilim, teknoloji ve yapay zeka konularına olan ilgilerini artırdığını belirtti.

GİRİŞİMCİLİK FESTİVALİNE KATILIM İMKANI

Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, 31 Mart 2025’e kadar da iş modellerini ve prototiplerini geliştirecek. Ardından, seçilen 10 takım, 9-10 Mayıs’ta gerçekleştirilerek GençBizzTech Türkiye finalinde projelerini sergileyecek. GençBizzTech Projesi’nin bu yılki büyük finalinde birinciliği elde eden ekip, Avrupa’nın girişimcilik festivali olan GEN-E Avrupa Girişimcilik Festivali’ne katılım hakkı kazanacak.

GELECEĞİN BİLİM VE TEKNOLOJİ ODAKLI GİRİŞİMCİLERİ YETİŞİYOR

GençBizzTech Programı ile sunulan çevrim içi girişimcilik eğitimleri, katılımcılara tasarım odaklı düşünme, iş modeli oluşturma ve girişimcilik gibi alanlarda bilgi ve beceriler kazandırıyor. Finale kalan ekipler, iş fikirlerini profesyonel seviyeye taşımak üzere özel sunum teknikleri ve iş modeli geliştirme eğitimlerine katılıyor.

Eğitimler kapsamında düzenlenen özel oturumlarda, teknoloji, bilim ve yapay zeka alanında önde gelen uzman isimler, ‘Bilimsel Projemi Nasıl Geliştiririm?’ başlığı altında ilham verici sunumlar yaparak gençlerin bilim ve teknoloji odaklı projeler geliştirmelerine rehberlik ediyor.

Related Posts

Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın ilk oturumu başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca ilk kez uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı’nın (MEB-AGS) ilk oturumu olan Akademi Giriş Sınavı (AGS) başladı.

Karayollarında son durum belli oldu

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

Tutdere’den ev hapsinde grup toplantısı: Başkan Yardımcısı Ufuk Bayır, Adıyaman Belediyesi Başkan Vekili olarak seçildi

Tutdere’den ev hapsinde grup toplantısı: Başkan Yardımcısı Ufuk Bayır, Adıyaman Belediyesi Başkan Vekili olarak seçildi

Hastaneden çıktı otobüs durağında öldü

Samsun’un İlkadım ilçesinde, aşırı alkol kullanımı nedeniyle tedavi gören 56 yaşındaki Şeref Yeşilbaş, hastaneden taburcu edildikten sonra otobüs durağında fenalaşarak yaşamını yitirdi. Ölüm nedeni otopsiyle belirlenecek.

CHP mitingleri devam ediyor: Sıradaki adres belli oldu

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin sırada adresi Malatya oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel 12 Temmuz Cumartesi günü yurttaşlara Malatya’dan seslenecek.

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü