ATÜ’den 2025 Vizyonu ve Yenilikçi Projeler

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, gazetecilerle bir araya geldi.

Sözen, yerleşke içindeki kafeteryada düzenlenen programda, üniversitenin 2025 vizyon ve hedefleriyle ilgili bilgi verdi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akreditasyon çalışmaları kapsamında yerinde izleme ve değerlendirilmeye tabi tutulduklarını belirten Sözen, mart ayında açıklamasını bekledikleri sonucu heyecanla beklediklerini dile getirdi.

Sözen, teknoloji odaklı bir yaklaşım benimsedikleri hem ulusal hem de uluslararası bilim ve teknoloji alanlarında lider bir üniversite olma yolunda hızla ilerleyeceklerini ifade etti.

En büyük güçlerinin yenilikçi ve özgün araştırmalar yapma kapasitesi olduğuna dikkati çeken Sözen, şöyle devam etti:

“Gelecekte araştırma altyapımızı daha da güçlendirecek, disiplinler arası projelere olanak sağlayacak ve üniversite-sanayi işbirliklerini arttıracağız. Teknolojik gelişmelere paralel olarak üniversitemizdeki araştırma projelerinin toplumun karşılaştığı güncel sorunlara çözüm üretmeye yönelik olmasına dikkat edeceğiz. Bu doğrultuda yapay zeka, robotik, biyoteknoloji, nanoteknoloji gibi alanlarda önemli altyapılar oluşturmayı hedefliyoruz. Araştırma merkezlerimizi güçlendirecek, bilimsel çalışmalarımızı daha da geniş kitlelere ulaştıracağız. Bu anlamda stratejik araştırmalar ve uygulama merkezi, yapay zeka uygulama ve araştırma merkezi, deprem araştırma ve uygulama merkezi gibi bölgenin ve çağın gerektirdiği merkezler kurma çalışmalarımızı hızla devam ediyoruz. Her üniversitede kurulması planlanan Bilim İletişimi Ofisleri aracılığıyla bilim insanları ile medya profesyonelleri, politika yapıcılar ve toplum arasındaki etkileşimin artırılarak bilginin daha erişilebilir ve anlaşılır hale gelmesine katkı sağlanacaktır.”

Girişimcilere destek verilecek

Sözen, girişimciliğin, üniversitenin önemli bir parçası olacağının altını çizdi.

Öğrenci ve akademisyenlere yenilikçi fikirlerini hayata geçirme fırsatları sunacaklarını belirten Sözen, “Bilimsel ve teknolojik bilgiyle desteklenen girişimcilik projelerini hızlandıracak, girişimcilerin ihtiyaç duyduğu altyapıyı ve mentörlük desteğini sağlayacağız. Üniversitemizde oluşturacağımız hızlandırıcı programlarla geleceğin girişimlerini, girişimcilerini yetiştirecek, öğrencilerimizin kulüp faaliyetlerini güçlendirerek becerilerini sizler aracılığıyla duyurmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Üniversite kendi elektriğini üretecek

Sözen, çevre dostu teknolojiler, yenilenebilir enerji kaynakları, sürdürülebilir kalkınma alanlarında yapılacak çalışmaların üniversitenin toplumsal sorumluluklarını yerine getirmesini sağlayacağını ifade etti.

Üniversitenin “yeşil kampüs” olması yolunda mevcut binaların tamamında güneş enerji santrali kurma yolundaki hedeflerine yaklaştıklarını belirten Sözen, ” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, Dünya Bankası destekli güneş enerjisi santralı kurma projesinin ihale aşamasına geçmesiyle kendi elektriğini üreten üniversite hedefimize ulaşmış olacağız.” dedi.

Sözen, genel olarak bakıldığında bilim ve teknoloji üniversitesi olarak bilimsel araştırmalar ve teknolojik gelişmelerle topluma katkı sağlama misyonlarını adım adım işletmeye çalıştıklarını kaydetti.

Toplantıya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile gazeteciler ve üniversite yetkilileri katıldı.

Related Posts

Yangın bir aileyi yok etti! Anne baba öldü zihinsel engelli çocuk ağır yaralandı

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde bir apartman dairesinde çıkan yangında Hande ve Ali Savaştan çifti hayatını kaybetti, zihinsel engelli oğulları Cengizhan Savaştan ağır yaralandı.

CHP, bugün Beyazıt Meydanı’ndan seslenecek: ‘Had bildiren’ gençlerle buluşacak!

CHP, İmamoğlu’nun diploma iptaline ve muhalefete yönelik baskılara karşı bugün Beyazıt Meydanı’nda halkla buluşuyor. Genel Başkan Özgür Özel, saat 20.30’daki mitinge tüm vatandaşları davet etti.

2025 Hindistan Pakistan savaşı: İki ülke neden savaşıyor, Keşmir sorunu nedir?

Kuzey bölgelerdeki gerilimi tırmandıran Hindistan, dün başlattığı “Sindoor Operasyonu” kapsamında Pakistan’ın dokuz farklı noktasına füze saldırısı düzenledi. Yetkililer, operasyonun terör kaynaklı altyapıyı hedef aldığını belirtse de Mumbai yönetiminin bu adımı, iki nükleer güç arasındaki ilişkileri bir kez daha gerdi.

Vatikan’da kapılar kapanıyor, telefon sinyalleri kesiliyor: En eski ve gizemli seçimlerinden biri başlıyor

Gözler Vatikan’a çevrildi. Kardinaller, kapalı kapılar ardında bir araya geliyor. 133 kardinal, dünyanın en eski ve en gizemli seçimlerinden birinde yaklaşık 1,4 milyar inananın liderini seçecek. Vatikan’da cep telefonu sinyalleri kesiliyor ve seçmen kardinaller, Michelangelo’nun Sistine Şapeli’nin kubbeli tavanı altında bir araya geliyor.

Prof. Ercan hayati müdahaleyi anlattı: ‘Olmasaydı bugün aranızda değildim’

Prof. Övgün Ahmet Ercan, “Alın üstü başımdan bir delik açıp kan akmaya başlaması, beyin kanamamı, ayrıca inmeyi engelledi” dedi.

‘Hacıyım, yemin ediyorum’ diyerek söyledi: Her emeklinin 10-15 tane dairesi var

Kağıthane’de AKP’ye oy verdiğini söyleyen bir kişinin sefalet düzeyinde yaşayan emekliler için “Emeklinin her birinin 10-15 tane dairesi var. Vallahi de billahi de var, ben hacıyım, yemin ediyorum” dediği anlara ait görüntüleri gündem oldu.