Kiracılar dikkat: O işlem e-Devlet üzerinden yapılabilecek!

Kira Sözleşmeleri Artık e-Devlet Üzerinden Yapılabilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilmesine yönelik çalışmaların ilk aşamasını Kasım 2024’te tamamladı. Bu şekilde taşınmaz sahipleri, gerçek kişiler e-Devlet Kapısı’ndaki “Kira Sözleşmesi İşlemleri” bölümünden kira sözleşmesi oluşturabiliyor. Kiracılar da sözleşmeyi onayladıktan sonra işlem tamamlanıyor. Ayrıca, oluşturulan sözleşmelere zaman damgalı “barkodlu belge” ekleniyor ve e-Devlet Kapısı üzerinden belge doğrulama işlemi yapılabiliyor.

Emlak Danışmanları Artık Hizmet Alabilecek

Çalışmanın ikinci aşamasında e-Devlet’ten kira sözleşmesi hizmeti artık emlakçılar için de erişilebilir hale geldi. TEDB Başkanı Hakan Akçam, kiracı ve ev sahibinin e-Devlet ortamında buluşup kira sözleşmesini imzalayabildiğini söyledi ve emlakçıların da bu sürece dahil edileceğini açıkladı.

Kira Kontratlarının Elektronik Ortamda Yapılması Zorunlu Olmalı

Akçam, sistemin elektronik ortama taşınması sayesinde kira artış oranı, kiracının güvenilirliği ve meskende kaç yıldır oturduğu gibi bilgilerin Bakanlık tarafından kontrol edilebileceğini belirtti. Ayrıca, Borçlar Kanunu’na göre kira sözleşmelerinde kefilin ıslak imzası gerektiğini ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasının zorunlu hale gelmesi halinde, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sorunların çözüleceği ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçileceği belirtiliyor.

Related Posts

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir