Erzurum’da yaşlı kadın ağrıyan bacağına ot sarınca hastanelik oldu

Demir, Doktora Gitmek Yerine “Su Nanesi Otu” ile Bacağını Sardı!

Uzundere ilçesinin Ulubağ Mahallesi’nde 6 çocuk annesi olan 73 yaşındaki Demir, bir hafta önce ağrıyan sağ bacağını muayene ettirmek yerine kendi çözümünü “su nanesi otu” ile bulmaya çalıştı. Ancak, otu kaynattıktan sonra bacağına bağlayıp beklettikten sonra ağrıları daha da arttı.

Sargıyı açtığında ise bacağında şişlikler ve derin yanıklarla karşılaşan Demir, yakınları tarafından Erzurum Şehir Hastanesi’ne götürüldü ve tedavi altına alındı.

Yanık Tedavi Merkezi’ne sevk edilen Demir, burada yaşadığı talihsiz deneyim için pişmanlığını dile getirerek, doktora gitmeyi tercih etseydi belki de yaşadığı acıları çekmeyeceğini ifade etti. Tedavisinin olumlu geçtiğini belirten Demir, “Doktor ve hemşirelere minnettarım. Bu tür işlere tevessül etmesin kimse, keşke doktora gitseydim, umarım kısa sürede sağlığıma kavuşurum.” şeklinde konuştu.

Ot Bağlayarak Yanan İlk Hasta Değil

Erzurum Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Ayetullah Temiz, bacağında 2. derece derin yanık oluşan Demir’in durumunu değerlendirdi. Temiz, hastaların doktora gitmek yerine bitkisel çözümlere başvurmasının önemli bir sağlık riski taşıdığını vurguladı. “Bitkisel tedavi yöntemleri ve ot bağlamak, ciddi yanıklara yol açabiliyor. Doktor önerisi olmadan bu tarz uygulamalardan kaçınılması gerekir.” dedi.

Related Posts

Herkes somon sanıyordu ama… İşte BBC’nin araştırmasına göre en sağlıklı balık: 100 üzerinden 89 gibi dikkat çekici bir puan aldı

BBC’nin kapsamlı araştırması, en sağlıklı balık konusunda ezber bozdu; somonun tahtını sallayan yeni favori, besin değeriyle 100 üzerinden 89 puan alarak listenin zirvesine yerleşti.

Ne avokado ne de kayısı: Bağırsak için en iyi meyve açıklandı

Uzmanlar, sağlıklı bir sindirim sistemi için günlük 25 ila 38 gram lif tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Ancak bu miktara ulaşabilenlerin oranı oldukça düşük. Yapılan değerlendirmelere göre, erkeklerin sadece %3’ü, kadınların ise yaklaşık %10’u önerilen lif miktarını günlük olarak karşılayabiliyor.

Karpuzda gizlenen tehlike! Göz göre göre zehirleniyoruz

Yaz aylarının vazgeçilmezi karpuz, serinletici tadıyla sofraların yıldızı. Ancak uzmanlar, yanlış tüketim alışkanlıklarının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. İşte dikkat etmeniz gereken o hijyen kuralları…

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?  Yaz aylarında soğuk içecek tüketiminin arttığını belirten uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine neden olabileceğini söylüyor.

Uzmanından ‘güneş yanıkları yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor’ uyarısı

Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıklarının ciltte kalıcı hasarlara ve yıllar sonra ortaya çıkabilecek cilt kanserlerine neden olabileceğini belirterek, özellikle kısa tatillerde bronzlaşma çabasından kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü.