Brent petrolde yükseliş rüzgârı: Küresel ticaret fiyatları zıplatıyor! (9 Mayıs 2025)

Brent Petrol Fiyatları Yükselişte: En Son Durum Nedir?

Dün, Brent petrolün varil fiyatı 63,02 dolara kadar yükseldi ancak günü 63,01 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yaklaşık yüzde 0,01 artarak 63,02 dolara yükseldi. Aynı saatte ise Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 59,93 dolardan alıcı buldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin İngiltere ile imzaladığı ticaret anlaşması, benzer adımların diğer ülkelerle de atılabileceği beklentisiyle petrol fiyatlarının yükselmesini sürdürüyor.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ABD Başkanı Donald Trump ile yapılan telekonferans görüşmesinin ardından varılan anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, ABD’nin İngiltere’ye çelik ve alüminyum tarifeleri uygulamayacağını ve otomobillere gümrük vergisinin yüzde 10’a düşürüleceğini bildirdi.

Starmer, bu gümrük vergisi indiriminin “büyük ve önemli” olduğuna vurgu yaparak, gelecekte otomobillere yönelik kotaların artırılabileceği bir alan olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Trump, Oval Ofis’te yaptığı basın toplantısında, yeni ticaret anlaşmalarının çok yakın olduğunu söyledi. ABD Hazine Bakanı Scott Bessent’in, Çinli yetkililerle İsviçre’de gerçekleştireceği görüşmelere de değinen Trump, Avrupa Birliği’nin anlaşmaya son derece istekli olduğunu vurguladı.

Bu uzlaşma adımlarının küresel ticaret üzerindeki baskıyı azaltması ve petrol talebini olumlu etkileyerek fiyatların yukarı yönlü hareketini desteklemesi bekleniyor.

Aynı zamanda, Hindistan ile Pakistan arasındaki artan gerilimin enerji tedarik zincirinde aksamalara neden olabileceği endişeleri, petrol fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

Brent petrol fırladı: ABD-Çin görüşmeleri piyasayı sallıyor! (7 Mayıs 2025)

Uzmanlar, ticari gemilere yönelik doğrudan saldırı riskinin düşük olmasına rağmen özellikle donanma operasyonlarının yoğun olduğu bölgelerde gerginliğin artmasının arz güvenliğini tehdit edebileceğini belirtiyor.

Ayrıca, Hindistan’ın olası tedarik zinciri şoklarına karşı stratejik nedenlerle ham petrol alımlarını artırabileceği ve bu durumun kısa vadede fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturabileceği düşünülüyor.

Related Posts

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir