Buz da besin zehirlenmesi olur mu ?

Buz Tüketimi Besin Zehirlenmesine Neden Olabilir Mi?

Yaz aylarında artan soğuk içecek tüketimine dikkat çeken uzmanlar, içeceklere konulan buzların besin zehirlenmesine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, buzun da bir besin olduğunu ve içerisinde zararlı mikroorganizmaları barındırabileceğini belirtiyor. Yiğit, buzların hijyen koşullarına uygun olarak depolanması, temiz su kullanılması ve tekrar dondurulmaması gerektiğini vurguluyor.

Yaz aylarında özellikle içeceklere konulan ve uygun şekilde depolanmayan buzların besin zehirlenmelerine sebep olabileceğine dikkat çeken Yiğit, buzlardan kaynaklı zehirlenmelerin bozulmuş besinlerin tüketiminden birkaç saat veya gün sonra ortaya çıkabildiğini hatırlatıyor.

Yiğit, “Buz da bir besindir ve zararlı mikroorganizmaları barındırabilir. Buzun çözülüp tekrar dondurulmaması ve temiz su kullanılması gerekir” diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı, işletmelerin buz yapımında kullandığı makinelerin temizliğine özen göstermesi gerektiğini, evde buz kalıplarını temizlerken karbonatlı su kullanılmasını öneriyor.

Besin zehirlenmelerinde ortaya çıkan semptomları da paylaşan Yiğit, sıvı kaybını telafi etmek ve düşük yağlı beslenmeye özen göstermek gerektiğini belirtiyor. Son olarak, buzun da bir besin olduğunu, hijyen koşullarına dikkat edilerek depolanması ve tüketiciye sunulurken özen gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. (BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Uzmanından ‘güneş yanıkları yıllar sonra da deri kanserine neden olabiliyor’ uyarısı

Prof. Dr. Ertan Yılmaz, güneş yanıklarının ciltte kalıcı hasarlara ve yıllar sonra ortaya çıkabilecek cilt kanserlerine neden olabileceğini belirterek, özellikle kısa tatillerde bronzlaşma çabasından kaçınılması gerektiği uyarısında bulundu.

Otizm Tanısı Nasıl Konur?

Otizm tanısı nasıl konur? Uzmanlar, genetik testlerin otizmi net göstermediğini sadece otizm riskini ortaya koyacağını öne sürdü. 

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, “Bu kez o masada ilk kez kamu emekçisinin sözü söylenecek. 6 milyonun alım gücüne, haklarına böylesi keyfi bir karar mekanizmasıyla kader biçenler bu kez o masada karşılarında gerçekleri haykıran bir taraf görecek” dedi.

HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, HPV aşısının ücretsiz olarak uygulanmaya başlanacağını açıkladı. HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Kurban etini hemen poşetlemeyin: Zehirlenmeye kadar gider

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, “Kesilen etleri hemen poşetlere doldurup dolaba koymak büyük hata, zehirlenmeye kadar gider” dedi.

Uzmanlar uyardı: ‘Gece açlığı’ bu hastalığın habercisi olabilir!

Gece uykusundan açlık hissiyle uyanmak sadece psikolojik değil, gizli bir metabolik hastalığın habercisi olabilir. Uzmanlar, bu durumun gizli hipoglisemi ve insülin direnci gibi ciddi sağlık sorunlarına işaret edebileceğini dile getirdi.