TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

KKB ve TMKŞ İş Birliğiyle 31 Milyar TL’lik VDMK İhraç Edildi

Hem kredi veren kuruluşların hem de ticaret yapan kuruluşların bilançolarında yer alan varlıkların değerlemesini gerçekleştiren TMKŞ, kurucusu olduğu fonlardan ihraç edilen varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) portföyüne; başta bankaların ve finansman kuruluşlarının bireysel ve ticari kredileri olmak üzere reel sektörden de çeşitli varlıkları devralırken, KKB’nin finansal kuruluşlara sunduğu hizmetlerden faydalanıyor. TMKŞ, söz konusu işlemleri gerçekleştirirken, KKB’nin sunduğu Bireysel Kredi Notu (BKN), Ticari Kredi Notu (TKN), Çek Endeksi/Skoru, Bireysel Borçluluk Endeksi, Ticari Borçluluk Endeksi verilerinden de faydalanarak, etkin bir risk analizi gerçekleştiriyor.

TMKŞ bugüne kadar yaptığı 31 Milyar TL büyüklüğündeki Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihraçlarında, KKB’nin Bireysel Borçluluk Endeksi ve Bireysel Kredi Notu hizmetlerinden de faydalanarak, 21,7 Milyar TL Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracı gerçekleştirdi. TMKŞ’nin KKB tarafından sunulan Ticari Kredi Notu (TKN), Çek Endeksi ile Çek Skoru ve Ticari Borçluluk Endeksi hizmetlerinden yararlanarak yaptığı VDMK ihracının tutarı ise 9,2 milyar TL’ye ulaştı.

TMKŞ Genel Müdürü Haldun Nigiz

“TMKŞ – KKB iş birliğinin; TMKŞ’nin kurucusu olduğu Varlık Finansmanı Fonları’nın bugüne kadar ki VDMK ihraçlarının performansı üzerindeki ayırt edici pozitif etkisini deneyimlemiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.”

VERİYLE GÜÇLENEN İHRAÇLAR, SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEYE KATKI SAĞLIYOR

“Finansal sistemin sağlıklı işlemesi ve sermaye piyasalarının derinleşmesi adına veri temelli analizlerin ve şeffaf bilgi paylaşımının önemi her geçen gün artıyor. TMKŞ ile iş birliğimiz bu anlayışın somut yansımasıdır. Sağladığımız veri ve skor hizmetlerinin, etkin risk analizi açısından önemli bir değer oluşturduğunu görmekten memnuniyet duyuyoruz.”

Related Posts

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Yetiştirmesi kolay getirisi yüksek İç ve dış pazarda kapış kapış

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor. KİLOSU 70 LİRA: “YAPRAKBANK” Üzüm çiftçisinin “yaprakbank” olarak tanımladığı alım …

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Betam araştırması: Konutta fiyat balonu bazı bölgelerde sürüyor

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir