Üniversite kampında cinsiyet ayrımı: ‘Haremlik-selamlık’ uygulaması tepki çekti

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) protokolü ilkokuldan üniversite gençlerine kadar birçok kamp ve eğitim programı laik ve karma eğitime aykırı etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Gazete Yanigün’den Kenan Yeşil’in haberine göre Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğiyle Kamp+ kapsamında düzenlenen ‘Milli Yetkinlik Hamlesi Kampı’nda ‘Haremlik-Selamlık’ uygulaması yapıldı.

‘HAREMLİK-SELAMLIK’ KAMP

Kamp+ kapsamında düzenlenen Milli Yetkinlik Hamlesi Kampı’na üniversitelerin ilgili bölümlerinde 2., 3. ve 4. sınıfta aktif öğrenci olarak eğitim-öğretim hayatına devam eden gençler davet edildi.

Kampın içeriğinde, tematik eğitimler ve atölyeler yanı sıra kamp aktiviteleri ve kültürel geziler yer alırken erkek öğrenciler ve kadın öğrenciler için ayrı ayrı günler belirlendi. Üniversiteli kadın öğrenciler, 11-15 Şubat 2025 tarihleri arasında kamlarını tamamladı. Erkek öğrenciler için 16-20 Şubat 2025 tarihleri arasında belirlenen kamplarını devam ediyor.

“LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİM İLKELERİNE AYKIRI”

Harem-selamlık uygulamalarının laik ve bilimsel eğitim ilkelerinin dışında olduğunu vurgulayan Eğitim Sen İzmir Üniversiteler (3 Nolu) Şube Başkanı Lülüfer Körükmez, “Eğitimin modern, bilimsel ve laik temellerde gerçekleştirilmesi gerektiği ilkesini üniversite duvarları arasında sınırlı tutmuyoruz. Eğitimin her aşamasında bu ilkelere uygun olarak yapılması gerekiyor. Harem-selamlık uygulamaları da laik ve bilimsel eğitim standartlarının dışındadır. Bu tür uygulamalardan hızla vazgeçilmelidir” dedi.

CİNSİYET AYRIMINA TEPKİ

Milli Yetkinlik Hamlesi Kampı’nda, ‘Haremlik-Selamlık’ uygulaması ile gençlerin cinsiyetlerine göre ayrıştırılmalarını tepki gösteren Lülüfer Körükmez, “Bir eğitim programında gençlerin biyolojik cinsiyetlerine göre ayrıştırılarak gruplandırılması, gençlerin birbirlerinden öğrenme fırsatlarını da engelliyor. Teknoloji alanında toplumsal cinsiyetten kaynaklanan eşitsizlikleri aşmak dünyada pek çok girişim varken, bu engelleri bertaraf etmek için çalışmalar yapılırken ülkemizde bu tür uygulamalar cinsiyet eşitsizliğine dayalı eşitsizlikleri derinleştirecektir. Teknoloji konusunda bir eğitimin biyolojik cinsiyete göre ayrıştırılmasının herhangi bir pedagojik nedeni ve faydası olamaz” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Spotify kapanacak mı? Dijital Müzik Platformu Spotify Türkiye’den çekiliyor mu? Son gelişmeler

Dijital müzik dünyasının küresel devi Spotify, Türkiye’de başlatılan bir inceleme ile bir kez daha tartışmaların odağında. Rekabet Kurumu, 28 Haziran 2025 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda, Spotify’ın Türkiye’deki faaliyetlerinin rekabet kurallarına uygunluğunu sorgulamak amacıyla kapsamlı bir soruşturma başlattı. İncelemenin temelinde, platformun rakiplerini zorlaştırdığı, bazı sanatçılara daha fazla görünürlük sağladığı ve telif ücretlerinin dağıtımında adil olmayan uygulamalara gittiği iddiaları yer alıyor. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı’nın Spotify’ın çalma listelerinde “dini ve milli değerlere aykırı içerikler” bulunduğu yönündeki açıklamaları, soruşturmayı daha da karmaşık bir hale getiriyor. Peki, Spotify kapanıyor mu, Türkiye’den çekilecek mi, kapatılacak mı? İşte, o ayrıntılar

TBMM (Meclis) ne zaman tatile girecek? Yaz dönemi TBMM tatil tarihleri 2025!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 2025 yaz tatili takvimi, yasama faaliyetlerini yakından takip eden vatandaşlar ve milletvekilleri için merak konusu olmaya devam ediyor. Anayasa ve TBMM İçtüzüğü’ne göre her yıl 1 Temmuz’da tatile giren Meclis, bu yıl yoğun gündemi nedeniyle tatil tarihinde değişikliğe gitti. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, TBMM’nin tatil tarihi belli oldu. Peki, Meclis yaz tatili kaç gün sürecek? TBMM ne zaman, ayın kaçında tatile girecek?

İBB’nin kreş ücretlerine yüzde 100 zam yapıldı

İBB’nin kreş ücretlerine yüzde 100 zam yapıldı

Resmi Gazete kararları 19 Haziran 2025 | Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonları Üyeliklerine Yapılan Seçime Dair Karar yayınlandı! Bugünkü Resmi Gazete kararları ve atamaları neler?

19 Haziran tarihli, 32931 Sayılı Resmi Gazete kararları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı atama kararları, yönetmelikler, tebliğler ve AYM kararlarının yer aldığı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonları Üyeliklerine Yapılan Seçime Dair Karar yer aldı. Ayrıca Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği ile Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de Resmi Gazete’de yer aldı. Günlük yayınlanan Resmi Gazete’nin ilanlar sayfasında, kamu personel alımı ilanları ve üniversitelerin öğretim üyesi alım ilanları paylaşılıyor. Peki, 19 Haziran Resmi Gazete kararları neler? İşte, Resmi Gazete 19 Haziran 2025 kararları ve ayrıntılar.

LGS SINAV SONUÇ TARİHİ 2025 (MEB AÇIKLAMASI) | LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç günde açıklanır? LGS sınav sonuçları sorgulama ekranı!

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2025 sorusu, söz konusu sınavın ardından öğrenci ve velilerin yoğunlaştığı konulardan oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS sınavı, 15 Haziran 2025 tarihinde tamamlandı. İki oturum hâlinde yapılan sınavda, öğrencilere sözel alanda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisiyle yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. Sınavın ikinci oturumunda ise öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltildi.1 milyon 10 bin 916 öğrencinin başvurduğu Liselere Geçiş Sistemi’nde öğrenciler netlerini hesaplamaya başlarken, bir yandan da LGS sınav sonuç tarihine yoğunlaştı. Peki, 2025 LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç günde belli olur? LGS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, ayrıntılar.

Snoop Dogg’un hayatı film oluyor: Başrol belli oldu

Snoop Dogg’un hayatı film oluyor: Başrol belli oldu